Erişilebilirlik

Amerikan Uçakları Diyarbakır'da


NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Başkomutanı Orgeneral Philip Breedlove ve ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Paul Selva’nın, Amerikan askerlerinin Diyarbakır’da da konuşladığını açıklamalarını ardından, kente hareketlilik başladı.

Önceki gün görgü tanıklarının üç kargo uçağının indiği söylediği Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üs komutanlığına bu sabah Amerikan Hava Kuvvetlerine ait iki nakliye uçağı indi. Seyyar hangar ve depoların kurulduğu bölgeye çekilen uçaklardan 70 dolayında asker indi. Askerler uçaklardan bazı malzemeler alarak depolara taşıdı.

Sabah saatlerinde sadece iki nakliye uçağı pistte görülürken, öğleden sonra üç Skorsky helikopter de uçakların yanına park etti. Askerlerin uçak ve çevresindeki hareketliliği gün boyu devam etti. Amerikan uçaklarının gelişi nedeniyle üs çevresinde de yoğungüvenlik önlemleri alındı.

Türkiye’nin İncirlik Hava Üssü’nü koalisyona açmasının IŞİD operasyonlarının verimliliğini arttırdığını ve önemli ölçüde zaman kazandırdığını söyleyen NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Breedlove, Amerikan Hava Kuvvetleri’nin son dönemde Diyarbakır’daki askeri üsse de uçak ve personel sevk etmeye başladığını açıklamıştı. Açıklamadan sonra dün, hangi ülkeye ait olduğu belli olmayan üç kargo uçağı Diyarbakır’daki üsse inmişti.

Amerikan Uçakları Diyarbakır'da
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG