Erişilebilirlik

Canlı Bomba İstanbul’da Bir Polis Öldürdü


Bombalı saldırının gerçekleştiği bölgede inceleme yapan uzmanlar
Bombalı saldırının gerçekleştiği bölgede inceleme yapan uzmanlar

İstanbul Sultanahmet Meydanındaki Turizm Şube Müdürlüğü'ne giren bir kadın intihar eylemcisinin üzerindeki bombaları patlatarak bir polis memurunu öldürdüğü, bir diğerini de yaraladığı bildiriliyor

Yetkililer, bir kadın canlı bombanın Sultanahmet’teki İstanbul Emniyetine bağlı, Turizm Şube Müdürlüğü'ne düzenlediği intihar saldırısında bir polis memurunun hayatını kaybettiğini ve diğer bir polis memurun da yaralandığını bildirdi.

Eylemi yapan kadının Turizm Şube İngilizce konuşarak girdiğini ve üzerindeki bombaları patlatarak kendisini ve bir polis memurunu öldürdüğü bildiriliyor.

Eylemin gerçekleştiği bölgede Sultanahmet Camii ve Ayasofya’nın da içinde bulunduğu dünyaca ünlü birçok tarihi yapı bulunuyor.

Eylemi henüz üstlenen olmadı. Bu İstanbul’da polis karakoluna bir hafta içinde yapılan ikinci eylem oluyor.

Aşırı sol örgüt Devrimci Halkın Kurtuluş Partisi, DHKPC, geçtiğimiz Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ofisinin bulunduğu Dolmabahçe Sarayı önündeki polise yapılan saldırıyı üstlenmişti.

Ancak bu saldırıda bombayı patlatacak düzenek ateşlenmemişti.

Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin eylemi yapan kadın ve bağlantıda bulunduğu örgütün tespiti üzerine çalışmalarını sürdürdüğünü söylerken, merkezde görevlipolislerin kadını üzerinde bulunan diğer bombaları patlatmadan etkisiz hale getirdikleri için kutladı. Davutoğlu ayrıca, saldırıyla ilgisi bulunan kişiler ve örgütlerin yakalanarak cezalandırılacaklarını da söyledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG