Erişilebilirlik

New York'taki Polis Katili 20 Kez Tutuklanmış


İsmail Brisley'in 2009 yılında hırsızlık suçundan tutuklandığı sırada çekilmiş fotografı
İsmail Brisley'in 2009 yılında hırsızlık suçundan tutuklandığı sırada çekilmiş fotografı

New York'ta iki polisi vurarak öldürdükten sonra intihar eden İsmail Brisley'in geçmişinde şiddet ve akıl hastalığı izlerine rastlandığı bildiriliyor

New York’ta iki polis memurunu vurarak öldüren saldırganın geçmişinde şiddet ve akıl hastalığı izlerine rastlandığı, çeşitli suçlardan 20 kez tutuklandığı bildiriliyor.

28 yaşındaki İsmail Brinsley, polis memurları Wenjian Liu ve Rafael Ramos’u Cumartesi günü Brooklyn’de polis arabasının içinde otururlarken vurarak öldürdü, daha sonra yakındaki metro istasyonuna kaçıp intihar etti.

Brinsley, düzenlediği silahlı saldırıdan önce Instagram’da polis ve hükümet karşıtı mesajlar yayınlamış ve beyaz polis memurları tarafından öldürülen siyah Michael Brown ve Eric Garner’ın öcünü alacağı tehditinde bulunmuştu. Saldırıyı düzenleyen Brinsley siyah, polis memurlarından biri Asya, diğeriyse Latin Amerika kökenli.

New York Polisi tarafından yapılan açıklamada Brinsley’nin akıl hastalığı geçmişi olduğu, geçen yıl kendini asmaya çalışarak birkaç kez intihar girişiminde bulunduğu belirtildi.

Dedektif Robert Boyce, ailesinden aldıkları bilgiye göre Brinsley’nin sorunlu bir çocukluk dönemi geçirdiği ve sık sık şiddete başvurduğunu söyledi. Annesine göre Brinsley, Müslüman bir aileye mensup olmasına rağmen siyasi İslam’a karışmış bir kişi değildi.

Dedektif Boyce, ailesiyle görüşmeyen Brinsley’nin yaklaşık 20 kez tutuklandığını, annesinin bir aydır görmediği oğlundan korktuğunu da açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG