Erişilebilirlik

G20'den Küresel Ekonomiyi Güçlendirme Sözü


Başkan Obama G20 zirvesinde Fransa Cumhurbaşkanı Holland, İngiltere Başbakanı Cameron ve Almanya Başbakanı Merkel ile
Başkan Obama G20 zirvesinde Fransa Cumhurbaşkanı Holland, İngiltere Başbakanı Cameron ve Almanya Başbakanı Merkel ile

Dünyanın en büyük gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerini temsil eden Yirmiler Grubu G20’nin liderleri, altyapı yaptırımları ve serbest ticareti arttırma yoluyla küresel büyümeyi beş yıl içinde 2 trilyon dolar güçlendirecek bir planı kabul etti.

Avustralya’nın Brisbane kentindeki G20 zirvesi sona ererken liderler iklim değişikliğine karşı alınacak önlemlerde işbirliği ve Batı Afrika’daki Ebola salgına karşı uluslararası müdaheleye destek sözü de verdi.

Başkan Barack Obama G20’nin kabul ettiği politikların önümüzdeki 10 yıl içinde kadınlar için 100 milyon yeni iş yaratacağını ve küresel şirketlerle ilgili yönetmelikleri güçlendireceğini söyledi.

Öte yandan Avustralyalı, Kanadalı ve İngiliz liderlerle görüşmelerinin donuk geçtiği ve Ukrayna konusunda sert eleştirilere hedef olduğu belirtilen Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, resmi öğle yemeğinden önce zirveden ayrıldı. Putin erken ayrılmasının Ukrayna ile ilgisi olmadığını, uykuya ihtiyacı olduğu için yemeğe kalmadığını önesürdü.

Başkan Obala zirve sonunda yaptığı açıklamada Putin Ukrayna srizini sona erdirecek uluslararsı hukuk ve anlaşmaları ihlal ettiği sürece Rusya’nın tecrit durumunun süreceğini belirtti.

Obama Rusya’ya halen uygulanmakta olan yaptırımların son derece etkili olduğunu da söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG