Erişilebilirlik

Nobel Edebiyat Ödülü Patrick Modiano'nun


Nobelin yeni sahibi Fransız yazar Patrick Modiano
Nobelin yeni sahibi Fransız yazar Patrick Modiano

2014 Nobel Edebiyat ödülü yaşamı boyunca eserlerinde Nazi işgalini ve ülkesinde yaptığı etkileri araştıran Fransız yazar Patrick Modiano’ya verildi.

İsveç Akademisi, Perşembe günü ödülü açıklarken 69 yaşındaki Modiano’nun İkinci Dünya savaşında Alman işgali altında yaşamak zorunda kalan insanların kaderini kendine özgü bir dille anlattığını vurguladı.

Modiano, İkinci Dünya savaşının bitmesinden iki ay sonra, Temmuz 1945’de Paris’te dünyaya geldi. İtalyan yahudisi olan babası Belçikalı kadın oyuncu annesi ile Nazilerin Fransayı işgal ettiği yıllarda tanışmış.

Yahudi olmak, Nazi işgali, ve kimlik kaybı yazarın romanlarının ana temasını oluşturuyor. Yazarın “La Place de I’Etoile” eseri Almanya’da, Nazi Soykırımı sonrası edebiyatın önemli bir kitabı olarak görülüyor.

“A Trace of Malice”, “Honeymoon”, ve “Missin Person” olmak üzere yazarın birçok kitabı İngilizce ve diğer dillere çevrildi.

Edebiyat ödülünü kazanan 11inci Fransız yazar olarak tarihe geçen Modiano ayrıca, John Steinbeck, William Faulkner ve Pablo Neruda gibi ödül sahibi ünlü yazarlar sınıfına katılmış oldu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG