Erişilebilirlik

ABD’de Tüm Devlet Daireleri Siber Saldırıya Uğramış


Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkan Yardımcısı Robert Anderson çarşamba günü Kongre’ye yaptığı açıklamada siber güvenlik, terörizm ve Amerika’ya yönelik yeni tehditlerden bahsetti.

FBI’ın 2002 yılından bu yana bilgisayar korsanlığı davalarında yüzde 80’lik artış gördüğünü söyleyen Anderson, federal dairelerin de korsanların hedefinde olduğunu belirtti. Ancak Anderson daha detaylı bilgi sunmak için gizli bir komisyon toplantısı talep etti.

İnternet saldırılarının Amerika’ya mali zararının yanı sıra fikir ve buluş hırsızlığıyla da zarar verdiğini söyleyen FBI saldırıların ajanlar, bu saldırıların uluslararası suç örgütleri, teröristler ve siyasi korsan gruplar tarafından gerçekleştirdiğini belirtti.

FBI Başkanı James Comey, siber suçları FBI’ın en üst düzey öncelikleri arasına çıkardı. Anderson’a göre FBI, 11 Eylül saldırılarının ardından güvenlik ve istihbarat yeteneklerinin geliştirilmesine benzer bir biçimde bugünlerde siber yeteneklerini arttırıyor.

Eyalet ve yerel düzeyde çalışmalarını sürdüren FBI, “Siber Kalkan İttifakı” adlı bir program başlatmış. Anderson internet sitesini siber eğitim ve FBI’la bilgi paylaşımı için birleştirici bir adres olarak tanımlıyor.

FBI’ın diğer federal dairelerle de siber suçlarla ilgili paylaşım içerisinde olduğunu söyleyen Anderson kurumun ayrıca özel sektörle de ortaklıklarını arttırdığını belirtti. Kurumun özel sektörden, uzun bir süredir siber saldırılarla ilgili bilgi aldığını söyleyen yetkili ancak özel sektöre bilgi sağlanmasının yeni bir gelişme olduğunu da ekledi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG