Erişilebilirlik

Washington'da Anlaşma Umudu


Washington'da hükümetin kapanmasını protesto eden eski muharipler
Washington'da hükümetin kapanmasını protesto eden eski muharipler
Washington’da Kongre üyeleri federal hükümetin tekrar açılması ve yaklaşan borç krizinin önlenmesi amacıyla tatil olmasına rağmen görüşmelere devam ederken Başkan Barack Obama iki partinin Kongre liderlerini Beyaz Saray’a davet etti.

Senato’nun Demokrat çoğunluk lideri Harry Reid Cumhuriyetçi azınlık lideri Mitcn McConnell ile yaptığı görüşmeyi “yapıcı ” olarak tanımladı ve çözüm bulunacağı konusunda “çok iyimser” olduğunu açıkladı. McConnell de açıklamasında aynı iyimserliği paylaştığını belirtti.

Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler liderlerinin krizin başlamasından beri ilk kez biraraya gelmesini önemli bir ilerleme olarak tanımlıyor.
İki partiden senatörler Pazar günü çıktıkları televizyon programlarında Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlerin Perşembe gününe kadar bir anlaşma varacaklarını umduklarını söyledi.

Başkan Obama, haftalık radyo konuşmasında, Amerika’nın kredi notunun zarar görmesinin, kredi almalarını güçleştireceği, bundan Amerikan halkının yanı sıra küresel ekonominin de etkileneceği uyarısında bulundu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın yarıyıl toplantıları için Washington’da bulunan G20 maliye bakanları da Amerika’dan krizi bir an önce çözmesini istedi, kısa vadeli mali belirsizliklere hızla çözüm bulunması çağrısı yaptı.

Bu arada federal hükümetin faaliyetlerini durdurmasından bu yana kapalı tutulan üç ulusal park, Özgürlük Heykeli, Büyük Kanyon ve Rushmore Dağı’nın önümüzdeki günlerde yeniden açılacağı duyuruldu. Eyalet valileri, parkların işletme masraflarını üzerlerine aldı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG