Erişilebilirlik

Suriye'den Ülkenin Batısında Hava Saldırısı


Suriye Hava Kuvvetleri’nin ülkenin batısında düzenlediği bombardımanda en az 20 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Londra’da faaliyet gösteren Suriye İnsan Hakları Gözlem adlı muhalefet üyesi grup, Antakya'nın güneyindeki Salma’da düzenlenen hava saldırısında ölenlerin yalnızca yarısının isyancılar olduğunu bildirdi.

İki buçuk yıldır devam eden Suriye iç savaşı, gittikçe daha mezhepsel çizgiye kayıyor. Ülkeyi Devlet Başkanı Beşar Esat’ın ailesinin de bağlı olduğu Nusayri mezhebi yönetirken, nüfusun çoğunluğunu oluşturan Sünniler 40 yılı aşkın bir süredir devam eden Esat rejimi altında baskı gördüklerini savunuyor.

Öte yandan Amerikalı ve Rus yetkililer, Suriye barış konferansını derhal toplama konusunda görüş birliğine vardı. Suriye krizinin başından bu yana ayrı çizgilerde bulunan Washington ve Moskova’yı yakınlaştıran nadir unsurlardan biri, bu barış konferansı oldu.

Rusya, Esat rejimine destek verirken, Amerika muhalefeti destekliyor.

Dün Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel, Washington’da Rus meslektaşları, Sergei Lavrov ve Sergei Şoygu’yla bir araya geldi.

Lavrov, iki ülke yetkililerinin bu ay sonunda yeniden bir araya gelerek Suriye barış konferansı hazırlıklarını görüşeceklerini açıkladı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG