Erişilebilirlik

Hindistan Pakistan'a Nota Verdi


Keşmir sınırında öldürülen Hintli askerin cenazesini taşıyan silah arkadaşları
Keşmir sınırında öldürülen Hintli askerin cenazesini taşıyan silah arkadaşları
Hindistan, Keşmir sınırında saldırı düzenleyerek iki askerini öldürmekle suçladığı Pakistan’a nota verdi.

Hindistan Dışişleri Bakanı Salman Hurşid, İslamabad hükümetine olayla ilgili olarak en sert şekilde kaygılarını ilettiklerini bildirdi. Yeni Delhi hükümeti, ölen askerlerin cesetlerinin “barbarca ve insanlık dışı” muamele gördüğünü, bu eylemin uluslararası hukuku her anlamda ihlal ettiğini bildirdi.
Hint ordusunun sözcüsü, askerlerin başlarının kesildiğini açıklamıştı.

Pakistan ise Hindistan’ın suçlamalarını reddetti, iddiaların “asılsız ve temelsiz” olduğunu savundu. Pakistan ordusu da Hindistan’ın elinde kanıt olmadığını bildirdi.
Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar, televizyonda yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı. Bakan ayrıca Pazar günü Keşmir’de bir Pakistan askerinin öldürülmesine misilleme yapıldığı iddiasını da reddetti. Pakistan, Hindistan’ın son iddialarla Pazar günkü saldırıyı örtbas etmeye çalıştığını öne sürdü.

Hindistan askerleri Mendhar bölgesinde devriye gezdiği sırada Pakistan askerlerinin yoğun sisten yararlandığını, sınırı geçerek iki Hint askerini öldürdüğünü savunuyor.
Hindistan Savunma Bakanı A.K. Antony de cesetlere yapılan muameleyi “insanlık dışı” diye niteledi.

Hindistan ve Pakistan arasında kalan dağlık Keşmir bölgesinde resmi bir sınır bulunmuyor, bunun yerine iki ülke askerlerinin kontrol ettiği bir hat çizilmiş durumda. Bölgede zaman zaman sınır ihlalleri yaşanıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG