Erişilebilirlik

Suriye Türk Sınırındaki İsyancı Üssünü Bombaladı


Şam yakınlarındaki hava üssünü ele geçiren isyancıları gösteren video
Şam yakınlarındaki hava üssünü ele geçiren isyancıları gösteren video
Suriye jetleri Türk sınırı yakınındaki bir isyancı üssünü bombaladı. Saldırıda Suriye uçakları hedeflerini vuramadı ancak yüzlerce Suriyelinin bölgeden kaçmasına yol açtı.
Suriye uçakları ilk kez bu kadar Türk sınırına yakın bölgeyi bombalıyor.

Özgür Suriye Ordusunun sınırdan bir kilometre uzaklıktaki Atima üssünü hedef alan saldırı, NATO’nun Türkiye’nin topraklarına Patriot füzeleri yerleştirilmesi başvurusu görüşmeye başlamasından bir gün önce meydana geldi.
İsyancılara göre saldırıda iki Suriye jeti beş füze attı ancak füzelerden üçü tarlalara düştü, ikisi üssün yakınlarındaki iki binayı vurdu. Anadolu ajansı ölü ve yaralananlar olduğunu, yaralıların Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Öteyandan isyancıların Halep yakınlarında Fırat nehri üzerindeki bir hidroelektrik barajı şiddetli çatışmalardan sonra ele geçirdiği haber veriliyor.
Yakındaki Menbic kasabasında oturan bir kişi haberi doğruladı ve altı türbünlü Tişrin barajında işçilerin çalışmaya devam ettiğini söyledi.
Suriyeli isyancılar Pazar günü de Şam’ın doğusunda bir helikopter üssünü ele geçirdiklerini bildirdi.
Başkente 15 kilometre uzaklıktaki Merc el-Sultan üssü, bu ay Şam’ın dışında isyancıların eline geçen ikinci askeri tesis oluyor. Merc el-Sultan üssü Şam hava alanı ve hava limanına giden karayoluna çok yakın.
Muhalif eylemciler isyancıların uçak ve iki helikopterleri tahrip ettiğini ve 15 askeri esir aldığını açıkladı.

İsyancılar kırsal kesimler ve Şam doğusu ile kuzeydoğusundaki kent merkezlerinde kontrollerini güçlendirirken güneyde ana karayolunun yakınındaki Şam’ın Daraya banliyösünde bir haftadır şiddetli çarpışmalar devam ediyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG