Erişilebilirlik

Arap Birliği Suriye’deki Son Durumu Ele Alacak


Arap Birliği Başkanı Nebil El Arabi, Kahire’deki toplantı öncesinde özel temsilci Lakhdar Brahimi’yle görüştü

Arap Birliği yetkilileri, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı savaşan muhalif grupların yeni bir koalisyon kurmaya yönelik yaptığı anlaşmadan sonra ülkedeki durumu değerlendirmek üzere bir araya gelecek.
Arap Birliği Başkanı Nebil El Arabi, dışişleri bakanlarının Kahire’deki toplantısından önce özel temsilci Lakhdar Brahimi’yle görüştü.
Suriye’deki muhalif gruplar Pazar günü ılımlı din adamı Maath el-Katip’i koalisyon başkanlığı görevine getirdi. İş adamı Riad Seif ve tanınmış kadın eylemci Süheir el-Attasi ise başkan yardımcıları olarak seçildi.
Amerikan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Amerika’nın Suriye’de barışçı ve demokratik bir gelecek kurmak için Esad’ın kanlı rejimine son vermek amacıyla çalışacak koalisyonu destekleyeceği bildirildi.
Muhalifler, Esad hükümetiyle diyaloğa girmeyeceklerini belirtti.
Öte yandan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine sınırı olan Suriye’nin Resulayn ilçesi, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının bombardımanıyla sarsıldı. Saldırıda en az dört kişinin öldüğü bildiriliyor. Muhalifler ilçeyi geçen hafta kontrol altına almıştı.
Öte yandan Kızılay, Suriye’den kaçan mülteciler için 43 milyon dolarlık acil yardım talebinde bulundu. Kızılay’dan yapılan açıklamada yardımın Türkiye’deki kamplarda yaşayan yüz bin Suriyeli için kullanılacağı belirtildi. Bu paranın bir kısmının ek 50 bin mülteciye gıda temin etmek için kullanılacağı açıklandı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG