Erişilebilirlik

ABD'de İki Milyon Kişi Hala Elektriksiz


Benzin istasyonları önünde kuyrukta bekleyen New Yorklular
Benzin istasyonları önünde kuyrukta bekleyen New Yorklular
Amerika’nın kuzeydoğusunda Süper fırtına Sandy’nin yarattığı yıkımın ardından hala iki milyon kişi elektrikden yoksun yaşıyor.
New York’un aşağı Manhattan kesimine elektrik yeniden getirildi ancak kentin diğer yerlerinde özellikle Queens ve Staten Island’da halk dondurucu soğuğa rağmen hala elektriksiz.
New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg elektrik ve ısınmadan yoksun kişileri özellikle yaşlıları sıcak yemek veren belediye barınaklarına sığınmaya çağırdı.
New York Valisi Andrew Cuomo da gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin yakıt sıkıntısını çözmek için çabaladıklarını bildirdi. Cuomo Sahil Güvenlik gemilerinin New York limanını kapattığını ve petrol tankerlerinin bu yüzden kente yakıt ulaştıramadığını söyledi. Öte yandan ordu birlikleri de New York’a benzin taşıyacağını ve halka ücretsiz benzin dağıtacak.
Amerika Savunma Bakanlığı kasırga bölgesine 83 milyon litre benzin ve dizel yakıtı götürecek. Federal hükümet de, normalde yasak olmasına rağmen ilk kez yabancı bandıralı gemilerin bir Amerikan limanından diğerine yakıt taşımasına izin verecek.

New Jersey Valisi Chris Christie benzini karneye bağladı. Araçlara plaka numaralarının tek ya da çift olmasına göre farklı günlerde benzin verilecek.

Amerikan Otomobilciler Birliği New Jersey eyaletinde benzin istasyonlarının yüzde 60’ının, New York’a bağlı Long Island’da da yüzde 70’inin kapalı olduğunu açıkladı.

Sandy Kasırgası’nın yol açtığı maddi hasarın 20 ila 50 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. İşyerlerinin kapalı kalmasının günlük maliyetinin ise 200 milyon dolar olduğu bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG