Erişilebilirlik

Suriyeli Mülteci Sayısı 250 bine Ulaştı


BM Mülteciler Dairesi Özel Temsilcisi aktris Angelina Jolie
BM Mülteciler Dairesi Özel Temsilcisi aktris Angelina Jolie
Birleşmiş Milletler, Suriye’den kaçan mülteci sayısının 250,000’e ulaştığını açıklarken, ülkedeki iç savaşın yarattığı insani durumu şimdiye kadar gördükleri “en büyük kriz” olarak niteledi.

BM Mülteciler Dairesi'nin verdiği bilgiye göre, Ürdün’de 85,000’den fazla, Türkiye’de yaklaşık 78,500, Lübnan’da 67,000 ve Irak’ta 22,500 Suriyeli mülteci bulunuyor.
Daire Sözcüsü Sybella Wilkes, Amerika’nın Sesi muhabirlerine, her gün binlerce yeni mültecinin kayıt yaptırmasıyla bu rakamların hızla yükseldiğini söyledi. Wilkes, Suriye’ye komşu ülkelerin sınır geçişlerini açık tutması ve mülteci kamplarına uluslararası desteğin artmasını sağlamanın en temel öncelikleri olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, BM Mülteciler Dairesi Özel Temsilcisi ünlü oyuncu Angelina Jolie, Ürdün’deki Zaatari mülteci kampını ziyaret etti. Film yıldızı Jolie’ye BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guiterres ve Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cevdet eşlik etti. Özel Temsilci Jolie, Suriyeli mültecilerden “dehşet verici” ve “yürek burkan” hikayeler dinlediğini söyledi. BM Mülteciler Yüksek Komiseri, kampın uluslararası toplumun yoğun mali desteğine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG