Erişilebilirlik

Hollywood'un Yeni Teknolojileri


Hollywood'un Yeni Teknolojileri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00
Linki indirmek için
Akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar dünyada o kadar çok kullanılır hale geldi ki, yeni mobil programlar gelişti. Hollywood da bu yeni teknolojilerden yararlanıyor.

Matt Kozlov adeta rüyada yaşıyor. “Çocukluğumun kahramanlarıyla birlikte çalışıyorum, bu, kimsenin hayal bile edemeyeceği kadar güzel.”

Kozlov, ünlü şarkıcı/oyuncu Jennifer Lopez ve yönetmen John Woo’yla çalışıyor.

O Hollywood’un geleneksel yüzlerinden biri değil. Moonshark adlı mobil cihazlar için oyunlar tasarlayan şirketin yöneticisi. “Bu alanda bir pazar patlaması yaşıyoruz. Piyasada milyonlarca mobil cihaz var. Bunlar sekiz yaşındaki çocukları, 40 yaşlarındaki anneleri, her yaştan herkesi daha önce görmediğimiz şekilde biraraya getirdi.”

Matt Kozlov, tüketicilerin seçebileceği binlerce oyun bulunduğunu ve Moonshark’ın bu açıdan çok özel avantaja sahip olduğunu söylüyor. “Hollywood’da bir ajansın desteklediği tek oyun şirketi biziz.”

Hollywood’un en büyük ajanslarından Creative Artists Agency, birçok ünlü oyuncuyu temsil ediyor. Ajans, Moonshark’ı oluşturmak için kablosuz teknolojide uzman olan Qualcomm’la işbirliği yaptı. “Mobil oyun şirketlerinin önündeki en büyük engel tanıtım. Ürününüzü nasıl tanıtır ve duyurursunuz? Bunca şirketin arasından nasıl sıyrılıp kendinizi gösterirsiniz? Bu gerçekten büyük çaba gerektiriyor.”


Jennifer Lopez, Moonshark’ın ilk oyununun ortak prodüktörü. Bu, Dance Pad adlı bir break-dance oyunu. Dans figürlerini gösteriyor ve tanıtımına yardımcı olmayı planlıyor.

Ajanstan Matt Mazzeo görevlerinin sadece oyuncu ve sporculara iş bulmak veya onlara sözleşme yaptırmak olmadığını, ünlülerin internet tanıtımlarına da yardımcı olduklarını söylüyor: “Giderek artan sayıda ajans, dijital ortamla ilgileniyor ve gelecekleri için uzun dönemli plan yapıyor.”

Ajans bugüne kadar beş teknoloji şirketi kurdu. Danışmanlar fikir geliştiriyor, işi yapacak doğru kişileri ve sponsorları buluyor.

Matt Mazzeo: “Müşterilerimiz tamamiyle yeni tanıtım ve dağıtım yöntemlerine yönelerek ileri teknolojiden yararlanmak istiyor.”

Uluslararası film yönetmeni John Woo da Moonshark şirketiyle yılsonunda piyasaya çıkacak olan yeni bir macera oyunu üzerinde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG