Erişilebilirlik

Afganistan'da 3 NATO Askeri Öldürüldü


Afganistan’da iki ayrı saldırıda üç NATO askeri ve iki Afgan sivil ölürken ülkenin doğusunda düzenlenen NATO hava saldırısında çok sayıda Taleban militanı öldürüldü.
NATO, üç askerinin Afganistan’ın doğusunda girişilen bir bombalı saldırıda öldürüldüklerini açıkladı, başka bilgi vermedi.

Güneydeki Leşker Gah kentinde bir mezarlıkta bir Afgan ailesine ateş açan militanlar iki kişiyi öldürdü, aralarında kadınlar ve çocuklar da bulunan yedi kişiyi yaraladı. Afganlar Ramazan bayramı nedeniyle akrabalarının mezarlarını ziyaret ediyordu.

NATO, Cumartesi günü doğudaki Kunar ilinde çatışmaya giren Taleban militanlarına hava saldırısı düzenlendiğini, aralarında bir yerel lider de bulunan düzinelerce iyi silahlanmış militanın öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada hava saldırısı sırasında sivil kayıp olmadığı belirtildi.

Bu yıl 39 koalisyon askeri, Afgan ordu ve emniyetine bağlı kişiler tarafından öldürüldü.
NATO sözcüsü Tuğgeneral Günter Katz, olayların Afganistan’daki genel durumu yansıtmadığını, güvenliğin devir-teslimini etkilemeyeceğini savundu.

Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta, saldırıların en azından bazılarında Taleban’ın parmağının bulunduğuna inandığını, örgütün son dönemde toprak kazanımı elde edemediği için bu tarz saldırılara başvurduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG