Erişilebilirlik

Halep'te İletişim Kesildi


Suriyeli eylemciler ülkenin kırsal kesimlerinin büyük bölümünde ve hükümet kuvvetlerinin isyancıları çıkartmaya çalıştığı Halep’te tüm iletişim hatlarının kesildiğini bildiriyor.

İletişimin neden kesildiği bilinmiyor. Ancak merkezi İngiltere’deki İnsan Hakları Gözlem örgütü Suriye ordusunun Halep’in isyancıların elindeki mahallelerini top ve tank ateşine tuttuğunu haber verdi. Ülkenin başka yerlerinde de çatışmaların devam ettiği bilidiriliyor
.
Öteyandan Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Pazar günü yapılması beklenen Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısı ertelendi. Bakanlar Suriye’deki durumu barış temsilcisi Kofi Annan’ın yerine atanacak kişiyi görüşecekti.
Bir Arap Birliği yetkilisi erteleme nedenini açıklamazken yeni bir tarih vermekten kaçındı.

Arap Birliğinin açıklaması ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Türkiye ziyareti sırasında meydana geldi.
Clinton yalnız dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ile değil Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştü.
Washington ve Ankara, Suriye’yle ilgili olabilecek senaryoları değerlendirmek üzere bir çalışma grubu hazırlıyor. Olası senaryolar arasında kimyasal silah saldırısına da yer veriliyor.
Girişim, İstanbul’da dışişleri bakanları Hillary Clinton ve Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı.
İki dışişleri bakanı, çalışma grubunun görevinin Suriye’deki durumun kötüleşmesi durumunda askeri, istihbarat ve siyasi tepkileri koordine edeceğini bildirdi.
Amerika Cuma günü Suriye ve destekçilerine yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlandığını duyurmuştu.
Hillary Clinton, 11 gün süren Afrika ziyaretinin ardından İstanbul’a gitmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG